Źródło zdjęcia: link
Lubię to!

Ascorbyl Glucoside to stabilna forma witaminy C (kwasu askorbinowego), działa jako przeciwutleniacz, zwiększa syntezę kolagenu, rozjaśnia, redukuje zmarszczki, działa fotoprotekcyjnie. Penetruje skórę, ale nie wiadomo w jakim stopniu ulega konwersji do kwasu askorbinowego, nie ma również wielu badań in vivo, które potwierdzałyby szczególnie działanie rozjaśniające.

Występowanie w przyrodzie: Nie występuje naturalnie w przyrodzie.

Wytwarzanie: Produkowany z wykorzystaniem enzymów, substancjami wyjściowymi są roślinne oligosacharydy i kwas askorbinowy.

Naturalność: Substancja pochodzenia naturalnego (dostępne surowce certyfikowane przez COSMOS i określane jako 100% pochodzenia naturalnego wg normy ISO 16128).

Bezpieczeństwo: Uznawany za bezpieczny. Jest mniej drażniąca, niż kwas askorbinowy (m.in. dlatego, że można ją formułować w pH 5-7, w przeciwieństwie do kwasu askorbinowego).

 

OCEŃ CIEKAWOSTKĘ:
(1 gwiazdka -ciekawostka zupełnie mi się nie podobała,
10 gwiazdek – rewelacyjna ciekawostka, proszę o więcej takich tematów)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (92 votes, average: 9,28 out of 10)

Loading...

 

ŹRÓDŁA:

    1. Safety Assessment of Ascorbyl Glucoside and Sodium Ascorbyl Glucoside as Used in Cosmetics klik